Op Twitter:

vrijdag 12 april 2013

(Na) dit leven

Is er leven na de dood? Volgens cardioloog Pim van Lommel wel, die een paar jaar geleden het boek Eindeloos bewustzijn schreef. En volgens neurochirurg Eben Alexander, van wie over een paar dagen het boek Na dit leven verschijnt. Een nuchtere neurochirurg die altijd met een wetenschappelijke verklaring kwam als het om bijna doodervaringen ging. Tot hij zelf ziek werd en het betreffende deel van zijn hersenen aantoonbaar uitgeschakeld was terwijl hij naar eigen zeggen toch echt in een andere dimensie vertoefde.

Deze week stuitte ik bij toeval op een video van Lilou Mace, een Franse dame die de hele wereld rondreist voor inspirerende interviews. Deze keer sprak zij met de in Hong Kong woonachtige Anita Moorjani, die het boek Dying to be me schreef, waarvan de Nederlandse vertaling inmiddels ook verkrijgbaar is.
Moorjani's verhaal is ongelooflijk. Zij kreeg een BDE (Bijna doodervaring) toen ze in een vergevorderd stadium van kanker in een coma raakte en volgens de artsen nog maar een paar uur te leven had. Ze kwam niet alleen terug met antwoorden over het leven en de dood, maar genas spontaan en volledig. Een sympathieke down-to-earth-dame, die daarna het roer volledig omgooide en door wereldwijd bekend auteur Wayne Dyer gevraagd werd een boek over haar ervaringen te schrijven. Lilou Mace sprak Anita Moorjani in Schotland:


3 opmerkingen:

  1. Dank je Karin. Wonderbaarlijk verhaal met mooie boodschappen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Even zien of ik via een andere browser kan reageren op mijn eigen blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, mooi, hè. Ik volg haar inmiddels ook op Facebook. Mooie lessen om af en toe even bij stil te staan, vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen