Op Twitter:

zaterdag 8 januari 2011

Met open ogen (7) - Moerdijk

(Chemisch bedrijf Chemie-Pack in Moerdijk afgebrand)
 
Dat de overheid geen paniek wil zaaien, is te begrijpen. Maar dat metingen uit zouden wijzen dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is, wil er bij mij niet in. Waar hebben ze mee gemeten? Met een rolmaat of zo? En wie heeft die metingen eigenlijk verricht? Oh, het RIVM! Is dat niet die instantie die zo prat gaat op dat onnodige vaccinatieprogramma en tegen beter weten in blijft beweren dat die kwikbevattende (thimerosal) prikken volledig veilig zijn? Nee, dan is het goed.

Volgens het AD is er nu al een aantal hulpverleners dat afgelopen dagen in de buurt van de brand was, ziek. Dat wil zeggen: oog-, mond- en keelklachten. Grappig, die heb ik al bij een snufje toiletverfrisser. Of een theelepeltje Dreft. Was het niet Renate Dorrestein die ooit schreef dat de gevoelige mensen de graadmeters van veiligheid zijn? De vogeltjes die vroeger de mijnen in werden gestuurd om te testen of alles safe was? Laat dit roodborstje u meteen vertellen dat het daar in de wijde omtrek niet veilig was en is. Honderden chemische stoffen zijn vrijgekomen, niet afzonderlijk, maar in een gigantische cocktail.

U wist dit ook al. Toch? Niks nieuws. En dan die lijst met giftige stoffen. Vindt u dat die moet worden vrijgegeven of wilt u het allemaal niet weten? Doen we toch gewoon net of het om een lepeltje Dreft gaat.

1 opmerking:

  1. Tsja, ik geloofde er ook helemaal niets van.
    Ze hadden meer dan 80 chemische stoffen daar opgeslagen liggen. Dat zegt genoeg lijkt mij.

    Ik ben blij dat ik niet meer in de Randstad woon.

    BeantwoordenVerwijderen