Op Twitter:

vrijdag 14 januari 2011

Met open ogen (8) - Moerdijk, vervolg

Nog even over die burgemeester van Moerdijk. Daar is natuurlijk al veel over gezegd en geschreven. En iedereen heeft zijn reactie waarschijnlijk wel meegekregen toen hem iets gevraagd werd over de slechte bereikbaarheid van de crisiswebsite ("Ja, maar hoe vaak gebeurt zo'n ramp nou?").
Hij roept verbazing op. En de neiging tot door elkaar schudden. Hij komt over als de sollicitant aan wie gevraagd wordt: "Heeft u al enige ervaring in deze branche?" 
- "Nee, nog nie."

Kom op! Actie! Laat zien dat je het wilt. Dat je bereid bent alles te doen. Voor je baan, voor je volk. Nee, dan onze burgemeester Peter van de Velden. Die oogt tenminste serieus, energiek en tot actie bereid. Ik heb ooit eens in een activiteitencentrum een kopje koffie voor hem ingeschonken en hem gevraagd: "Was u hier al eens eerder geweest?" - "Nee, ik ben hier voor het eerst." En dat met een vriendelijk knikje en een blik van verstandhouding. Mooi, man.

't Is dat burgemeester Denie ermee gaat stoppen. Anders voorzie ik iets als dit:
"Burgemeester, we zijn nu zes jaar verder en 70% van de gemeente Moerdijk is ziek. Wat vindt u daarvan?"
- "Ja, errug, maar da had anders ok wel gekund."
Ik wit nie. Als ik deze burgemeester zie, schiet mij spontaan een spreekwoord te binnen. Ledigheid is des duivels oorkussen

2 opmerkingen:

 1. Het is inderdaad geen daadkrachtige man.
  Wij hebben in Amersfoort gelukkig Lucas Bolsius als burgemeester. Die onderneemt wel actie als er iets belangrijks speelt. Misschien komt dat ook omdat hij jaren wethouder in Rotterdam is geweest. Daar heb je de 'niet lullen maar poetsen' mentaliteit.
  Overigens heeft deze burgemeester een kopje koffie voor mij ingeschonken vorig jaar november... goed he?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zal ook vast allemaal niet gemakkelijk zijn. Je kunt tegenwoordig niet meer met je hoofd op tv of heel internet valt over je heen (kijk maar naar Boer Zoekt Vrouw). :)

  Da's andersom: jij koffie van de burgemeester. Wat leuk!

  BeantwoordenVerwijderen