Op Twitter:

zaterdag 22 september 2012

Met open ogen - Ratten met tumoren

Arme ratten. Dat die woorden nog eens uit mijn mond zouden komen. Uitgebreid Frans onderzoek heeft aangetoond dat ratten, gevoerd met genetisch gemodificeerde maïs, gigantische tumoren ontwikkelden en lever-, nier- en andere kwalen kregen.
"Maar eerder onderzoek heeft altijd aangetoond dat die 'Round Up-ready' maïs hartstikke veilig is," sputtert Monsanto, het winstgevende bedrijf achter de GGO's, tegen. Dat komt, beste lezers, doordat Monsanto in Amerika zelf onderzoek mag doen naar de veiligheid. En doordat er nooit langer dan een paar weken is getest. Tot nu. Uit het laatste, langdurige, onderzoek blijkt dat de gezondheidsproblemen pas na vier maanden naar boven kwamen en bij ieder eigen onderzoekje gemist waren.

Nou ja, 't zijn maar ratten, toch? Alleen wordt die maïs door de Amerikaanse bevolking ook volop gegeten, mag er geen GGO-label op om mensen een keuze te geven en zit die rotzooi ook als belangrijkste ingrediënt in hun èn onze diervoeding. Volgens de site van het Nederlandse Voedingscentrum is dat geen probleem, omdat 'het genetisch gemodificeerde voedsel namelijk al in de darmen van de dieren is afgebroken' en zijn 'genetisch gemodificeerde producten veilig'. Tuurlijk. Kijk maar naar de foto's van de betreffende ratten in onderstaand artikel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten