Op Twitter:

zaterdag 12 januari 2013

Alternatieve middelen

Terwijl de gezondheidszorg steeds duurder wordt, wordt het gebruik van zelfzorgmiddelen niet gestimuleerd maar juist ontmoedigd. Nog net niet verboden, maar wel zo goed als onmogelijk gemaakt. Natuurlijk moet de kwaliteit bewaakt worden, maar dat men alleen nog homeopathische druppels kan kopen zonder te mogen weten waar ze voor dienen lijkt het doel voorbij te schieten. Het doel de gezondheidsbewuste consument te beschermen.

Niet wetenschappelijk bewezen. Nogal wiedes. Geen farmaceutische industrie die dit soort onderzoek financiert. Nou ja, we zoeken de informatie wel op internet. Oh, wacht. Dat wordt ook aan banden gelegd. Het tijdschrift Onkruid geeft een mooi voorbeeld:

Dat gaat malle situaties opleveren. Zo mogen we nu nog wel schrijven dat stomen met heet water helpt tegen een verstopte neus, maar wanneer we adviseren er een lepeltje honing bij te doen kost dat
€ 30.000 boete.

Nou ja, het leven van de honingbij was toch al in gevaar dankzij de chemische industrie. Over wetenschappelijk bewijs gesproken.

2 opmerkingen:

 1. hoi karin,
  ik zie/lees net je kerst groet
  dank hiervoor nog !!!

  het beste nog voor 2013 !!!
  gr christel en bert

  BeantwoordenVerwijderen