Op Twitter:

donderdag 9 juni 2011

Een bietje bacteriën

En dan nu het EHEC-nieuws.

De EHEC-bacterie is nu tòch gevonden op een stukje komkommer, en wel in de vuilnisbak van een ziek geworden gezin in Duitsland.

Intussen is een variant van de bacterie gevonden op Nederlandse bietenspruiten. Staatssecretaris Bleker heeft op tv toegegeven niet geweten te hebben wat bietenkiemen zijn. Omdat het vaak ter decoratie op een bord verschijnt, concludeert hij nu 'dat je het eigenlijk niet hoort te eten'. Hij weet blijkbaar niet dat gekiemde groente erg gezond is. Normaal gesproken dan. Voordat resistente bacteriën roet in het rauwe eten gooiden.

Nu zijn taugé- en andere kiemen, vergezeld van komkommers, massaal naar de pakketten van de Voedselbank gegaan. De supermarkten raakten ze namelijk niet kwijt. Ach, zo krijgen die mensen ook eens wat verse groenten. Nou ja, vers. Als gesneden rauwkost een paar dagen in de schappen heeft gelegen, zou ik daar ook maar mee uitkijken. Ik zit een beetje te prakkiseren. Als de voedselpakket-afhankelijke medemens nou ook massaal ziek wordt, bezuinigt het kabinet dan op de zorg? Of wordt deze mensen dan verteld dat 't allemaal tussen de oren zit? Psychologische hulp zit er voor hen zometeen ook niet meer in.

Ik stel voor dat de heer Bleker een keuze krijgt: het volledige overschot bietenspruiten naar binnen werken of eindelijk ingrijpen bij het onverantwoorde gebruik van antibiotica bij dieren. We kunnen die komkommers wel boos aan blijven kijken, maar dan zijn het volgende keer de pastinaken. De appels. Of wellicht de gebakken peren.


'EHEC-bacterie komt uit de bio-industrie' door Zoomin_Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten