Op Twitter:

dinsdag 29 maart 2011

Met open ogen (11) - De bezuinigingen

De zorgkinderen, de actieve mensen in de Sociale Werkplaats, de arbeidsgehandicapten en chronisch zieken, de Wajongers. We gaan de voorzieningen gewoon allemaal afschaffen en de betrokkenen in het gareel laten lopen. De zorgkinderen kunnen naar gewone scholen, de zieken worden beter verklaard en zo kan iedereen gewoon in een reguliere baan integreren. Verantwoordelijkheidsgevoel. Dàt is wat er ontbreekt. Goed gezien door de bril van mijnheer Rutte.

Natuurlijk. De beste stuurlui staan aan wal. En bezuinigingen zijn onvermijdelijk. Wat kosten die F16's boven Libië eigenlijk? Uiteraard moeten mensen beschermd worden, maar laten we nu even heel eerlijk zijn. Als het om de democratie te doen is, waarom wordt er dan niet elders ingegrepen waar dictators hun eigen volk afslachten? Komt Libië soms beter uit?

En die te bouwen kerncentrales? Daar is wel geld voor? Daar wil ik het op een later moment ook nog even over hebben. En over dat kernafval en zo. Dit kabinet zet grote groepen mensen bij het grofvuil, dus een beetje ervaring is er wel. Maar enige blijk van zicht op de gevolgen is er niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten