Op Twitter:

woensdag 24 november 2010

Kersthaken (2)

Door mij gehaakte bloempjes
Haken is in. In het vakantieboek van het vrolijke tijdschrift Flow stonden al leuke, kleurrijke haakpatronen, maar ook op internet is veel te vinden. Ik kan me niet herinneren dat ik het ooit geleerd heb of dat mijn twee linkerhanden er goed in waren, maar met de visuele hulp van ene Teresa, lukt het me toch aardig.

En nu heeft deze moeder Teresa van de haaknaald me niet alleen die leuke kerstballen van laatst aangesmeerd, maar me ook nog eens aan de sneeuwvlokken gezet. Die Teresa. Ze zou me nog aan het punniken krijgen ook.

8 opmerkingen:

 1. Ik heb een paar weken geleden een cursus rozen maken van papier gevolgd. Ook heel leuk!

  Heb jij vroeger nooit handwerkles op school gehad? Ik heb pas nog een gehaakte tas gevonden uit de jaren '70 vorige eeuw. Dat komt weer in, maar ik ga er niet meer mee lopen!

  Haak ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, rozen maken! Heb je een foto?
  En wat goed dat je die tas nog hebt! Ik bewaarde nooit iets van de handwerkles, omdat het zelden de moeite waard was. :) Bovendien vond ik die lessen nooit zo stimulerend. Ik moet wel een doel hebben voor de frutsels.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, herinnering!
  Ineens schiet me te binnen dat we leerden knopen. Ken je de plantenhangers nog? Dàt vond ik wel heel leuk. Vooral ook omdat we het mee naar huis mochten nemen om er verder aan te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En nu ik op dreef ben: mijn zus (ik weet niet of ze ook de reacties leest) was altijd al creatiever en handiger dan ik. Zij had ooit een zwart hesje voor mij gehaakt en dat droeg ik zó graag! Het is dan ook op heel veel foto's uit de jaren '70 terug te zien. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op www.rozenvanpapier.com staan prachtige rozen van de vrouw waar ik les van heb gehad. In het echt zien ze er ook levensecht uit.

  Plantenhangers van macramé; misschien komen ze wel weer in.

  Ik heb ook wel randjes gehaakt om een kastplank mee te versieren. Ik was eigenlijk altijd meer een breier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als E. een meisje was geweest zou jij over een paar jaar zeker zijn gaan punniken. Bij mij ligt er al een klosje klaar voor als B er aan toe is.

  BeantwoordenVerwijderen